tirsdag den 24. marts 2009

17. rejsebrev fra Bequia til Antiqua

Espresso på tur 2009
17. Rejsebrev - jan og feb. 2009

Fra Bequa til Antiqua

Hej alle - endelig nyt.
Vores ophold i Bequia , hvor sidste brev sluttede- blev betydelig længere end ventet. Vejret viste sig virkelig fra sin dårlige side, dvs regn og blæst. Til sidst tog vi afsted i 17 sek.m. og regn, efter et par timer faldt vinden heldigvis, og 70 mil senere anduvede vi Rodney Harbor på St. Lucia. Det betyder – bad – strøm og vand , vild luxus.
Havnen her er under udbygning og meget velorganiseret, vistnok opkøbt af et amerikansk konsortium , som bygger den om til kajplads for Mega-yachter, nå, dem hører vi vel også til !!!
Nu var vores plan, at vi skulle være på Antiqua om 4 dage for at få Rute og Rasmus fra Potugal ombord. Ruteplanen var lagt, og vi skulle overnatte i 3 ankerbugter på vejen, da vi ville sejle forbi de franske øer. På Martinique og Guadelupe var der general-strejke, og det havde der faktisk været i et halvt år. Forretninger og biler blev brændt af ,og da der ikke blev tømt skrald, løb rotterne rundt i gaderne. Der blev strejket for at hæve mindstelønnen som var på 200 Eu – men der er også en frihedsbevægelse igang, og hvide er ikke så velsete.
Her i Caribien, er der om vinteren (som det jo er trods de 28 grader !) et fænomen, der hedder nordlig swell. Det er nogle store bølger, der kommer løbende ned over Caribien, når der har været storm ved Florida, og det skulle lige ramme her de 3 dage, så det ikke var muligt at ankre- heller.
Nu tog den stovte viking Hansen en beslutning og sejlede igennem fra St.Lucia til Antiqua på 1½ døgn, og jeg krøb op i en flyver. Dagen inden Rute og Rasmus landede blev Hansen og jeg forenet i English Harbor, en ankerbugt på Antiqua. Og alt endte lykkeligt.

Det var bare så hyggeligt, at ha de 2 ”potugisere” ombord, og man må sige de klarede det fantastisk – både bølger og vind – og alle de lyde, der er i en båd, når den ligger for anker.
Og så havde de 2 pakker rugbrødsmel med fra Ikea i Lissabon – sådan bliver man populær.
Vejret var ikke rigtig til at sejle i de næste par dage, så vi lejede en taxa den ene dag, og fik set Antiqua – en dejlig ø med 365 badestrande – een til hver dag ..
Da vejret artede sig, tog vi til øen Barbuda, som er samme ”land” som Antiqua, og her ventede bounty-strandene. Der er ikke mange der sejler dertil, så vi havde det hele for os selv. Se billederne. Her gav Hansen fødselsdags middag (har den 04.04. !) på den eneste restaurant på strandsiden. Øen består ligesom af et flads areal med en meget stor indsø i midten, hvor fregatfuglene, ligger på rede. Det var fantastisk at se hvordan hannerne puster sig op og får en rød ballon på halsen, for at gøre indtryk på hunnen, ja han bygger sågar også reden til hende !
Efter eventyret der og et par stop undervejs, var vi igen tilbage i English Harbor, hvor Nelsen gemte den engelske flåde i i årene omkring 1784.
Dockyarden lå derefter hen i ruiner, da en engelsk søofficer kom hertil og begyndte at renovere hele området i 1949. Det er vældig flot, og det trækker mange turister og arbejde til stedet.
Nu var det tid at sige farvel til Rute og Rasmus, det er altid lidt sørgelligt at tiden går så hurtigt, men vi husker alle oplevelserne og glæder os over billederne.

Nu må I glæde jer over forårets komme derhjemme – vi tænker på jer og sender nyt, når vi er på net igen
Kærlig hilsen Torben og Anne Mette

Ingen kommentarer: